Trampoty "skoromarkeťáka"

7:04

 Story ze stříhání

Není to tak dávno co jsem se šel nechat ostříhat, chodím do jednoho salónu už docela dlouho a vždy jsem byl spokojený. Dobře ostříhaný, fajn přístup personálu i služby navíc, ale po coroně se všichni chytli vlny zdražování a ani tenhle salón si neodpustil a zdražil o 25%. Na tom by asi nebylo nic špatného, kdyby mi nedonesli ke stříhání espresso se smetánkou z lidu. 

A to mě přivedlo k myšlence, že když už dělám službu, která je perfektní a snažím se jí ještě něčím "vyšperkovat" tak určitě není cesta jít low budget cestou a nakupovat nejlevnější kávu a smetánky. Začal jsem pátrat kolik tak asi stojí v nákladu výběrová káva v kavárnách a neslyšel jsem číslo vyšší než 15Kč za šálek espressa.

Měsíční rozdíl mezi odpornou kávou a výběrovou dělá ani né 2000Kč - respektive částku, kterou v hrubém vydělají za dvě stříhání. Otázka teda zní, proč nedržet laťku u všech služeb, které nabízí stejně vysoko jako to co dělám nejlépe?

Story z Rituals


Stejně jako já ujíždí na voňavém bytě (svíčkách, vonných olejích) víc z Vás. Rád nakupuju v prodejně Rituals, ale naposledy mě při nákupu interiérové vůně překvapila cedulka, kde uváděli ceny jednotlivých svíček, olejů. Bylo na ní cca 8 řádku, na každém vypsané označení a cena, ale 7 z nich mělo v označení slovo "luxusní". Obsluhou mi bylo vysvětleno, že je to takové "označení" aby se odlišili dražší "premiovější" produkty od běžných řad. Jenže mě pořád příjde, že takhle slovo "luxusní" v jejich případě přišlo o svůj význam. 


Hlavní myšlenka tohohle "příspěvku" teda je, proč degradovat služby, které umím něčím co chci "jen mít navíc". A stejně tak i slovo "luxusní" by se mělo používat ve výjimečných případech. Aby opravdu naplňovalo pro člověka pocit výjimečnosti.


You Might Also Like

0 komentářů